Luna a novoluní ve Vahách

Energie znamení Vah je jednou měsíčně na dva až tři dny aktivována procházejícím Měsícem. Živlem Vah je vzduch, zde znamená energii ducha, která je spojena s šarmem Venuše. Je to znamení otevřené a společenské. Období Měsíce ve Vahách je charakteristické uvolněnou atmosférou. Všichni přinášejí do vztahů touhu po harmonii. Důležitá je rovnováha.

Váhy ovlivňují ledviny, čištění krve a rovnováhu tělesných tekutin. Uděláte- li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře.

Novoluní a úplněk

Měsíc se během roku dostává při novoluní a úplňku do každého znamení zvěrokruhu. Novoluní je spojeno s počátkem nového cyklu. Je to okamžik pro nové příležitosti. Plánujte svou budoucnost, rozlučte se s minulostí. Pokud máte své plány, můžete počítat s jejich podporou. Abyste dosáhli úspěchu, vše si důkladně připravte a naplánujte. Při novoluní stojí Měsíc a Slunce ve stejném znamení zvěrokruhu, kdo se v tomto znamení narodil, měl by se v tento den věnovat především sám sobě.

Novoluní ve Vahách připomíná, že je třeba soustředit se na soulad ve vztazích. Instinktivně pochopíte věci týkající se vašeho vztahu - partnerství.
Úplněk ve Vahách vyvolává prvek spolupráce a ochoty přistoupit na vzájemný kompromis.

ENERGIE VAH

Diplomacie, vztahy
Energiím Vah vládne Venuše. Venuše má v tomto případě význam naučit dobrému vkusu a zvýraznit diplomacii ve vztazích. Zvládnutí mezilidských vztahů je pro tyto energie úkolem číslo jedna. Ať člověk dělá cokoli, ať se snaží o cokoliv, ve všech svých činnostech je obklopován lidmi. Každý člověk má nějaký talent, každý něco umí, i ten nejtalentovanější jedinec by se nedostal vůbec nikam, kdyby mu v tom nepomáhali lidé v jeho okolí. To znamená, že člověk se dostane tak daleko, jak mu to dovolí lidé, kteří jej obklopují. Proto je důležité naučit se vycházet s lidmi. K tomu, aby člověk uměl se svým okolím vycházet, je potřeba zvládnout umění diplomacie. Navíc podle okolí, které daného člověka obklopuje, pozná každý jedinec, jak je na tom on sám. Protože naše okolí je odrazem naší úrovně. Život probíhá tak, že se mění nejen situace, ale také okolí. Za každou změnou a s každým novým místem, přicházejí noví lidé. Každého člověka, kterého potkáme, je potřeba vnímat jako studnici informací, ať už v pozitivním, nebo negativním smyslu, každý nám má něco předat, každý je náš učitel a stejně tak se každý může naučit něčemu od nás. Když se nad tím zamyslíte, uvědomíte si, kolik lidí už prošlo vaším životem. Někteří prošli a vy už o nich ani nevíte, o některých víte, ale myslíte si, že pro vás nebyli příliš důležití. No a potom jsou lidé, kteří vstoupí do vašeho života a celý ho změní, na takové lidi nezapomenete. Když je novoluní, nebo úplněk ve znamení Vah, je potřeba pracovat na mezilidských vztazích. Uvědomit si, kdo jsem a kam směřuji a snažit se podle svého životního záměru vybrat si takové lidi, kteří mi umožní dosáhnout na své cíle.

Prosazení, dosažení životních cílů
Když se člověk potřebuje prosadit, musí na tom celoživotně pracovat. Aby člověk dosáhl na svůj cíl, měl by vědět přesně, co od života chce. Každý z nás na své cestě často své cíle trochu pozmění, musíme reagovat pružně na situace, které se kolem nás odehrávají. Neustále bychom ale měli vědět, kam jdeme a čeho chceme dosáhnout. Mít svůj cíl stále v hlavě, nenechat se odradit tím, že některé kroky se zkomplikují, anebo že váš cíl není možný, zejména když něco nejde podle našich představ anebo tak, jak jsme si naplánovali. Důležité je mít cíl a každý den udělat nějaké kroky k dosažení toho, co skutečně chceme. Je důležité vyhledávat lidi, kteří mají něco společného s oblastí, ve které se chcete pohybovat. Člověk neustále do sebe načerpává různé druhy informací. A tak je dobře, když jsou to informace, které souzní s jeho životním plánem. Je důležité si uvědomit, že v životě potkáváme lidi, kteří jsou lepší než my sami. Tyto lidi potkáváme proto, abychom se od nich něco naučili. To znamená, že když potkáme někoho lepšího, než jsme my, neměli bychom mu závidět, ale měli bychom se zamyslet nad tím, co můžeme udělat proto, abychom byli stejně dobří a později ještě lepší. Jakmile to uděláme, poroste naše úroveň a staneme se stejně dobrými. No a potom přijde zase někdo ještě lepší a my máme opět hodně práce, na sobě. Dostaneme další předlohu v podobě člověka, jak být ještě lepší a o tom je život. Tito lidé nás motivují a není třeba se s nimi srovnávat, soutěžit ani soupeřit. Každý člověk je originál, a proto je výjímečný. Důležité ovšem je, zachovat si svou tvář, svou osobitost a jedinečnost a přitom být sám k sobě i k druhým upřímný. Protože tím, že budeme někoho pouze kopírovat a nedáme do celé akce něco svého, tím nevynikneme, naopak se staneme ovcí, která se přidruží do stáda. Vždy když je úplněk, nebo novoluní ve znamení Vah, měli bychom pracovat na tom, aby se kolem nás objevili lidé, kteří nám pomohou dojít do našeho cíle. Váhy se nerady radikálně rozhodují a jsou často na jedné straně barikády a potom hned na druhé. Je to nejen proto, že se nerady rozhodují, ale také proto, že nemají rády konflikty. Nerozhodnost je další vlastnost, kterou by tito jedinci měli řešit.

Rodina, rodinné vztahy
Aby člověk byl ve svém životě šťastný, měl by mít v rodině, ale i k lidem, kteří jsou člověku nejblíže dobré vztahy. Ten kdo má spokojenou a dobře fungující rodinu, je ve svém životě mnohem silnější. V životě jsou okamžiky, ve kterých se nedaří, přijdou těžké chvíle spojené například s nemocí nebo s pracovními problémy, s láskou a rodina, vás dokáže správně fungující rodina podpořit, pomůže v tom, že se problémy vyřeší mnohem snadněji. Vše, co se odehrává vztahově pod vlivem energií Vah, by mělo být o souladu, harmonii a vzájemné toleranci. Mnohdy to tak není, a právě to je oblast, na které se má pracovat. Ten, kdo má dobře zvládnuty energie Vah, má dobré vztahy se svou rodinou. Dokáže nejen brát, ale také dávat. Je důležité si uvědomit, že by vždy měla být rovnováha mezi dáváním a braním a u vztahů to platí dvojnásob. Ve dnech, které jsou pod vlivem úplňku a novoluní ve Vahách, je důležité pracovat na tom, aby rodinné vztahy fungovaly v harmonii a v rovnováze.

Partnerské vztahy
Všichni lidé potřebují žít v partnerských vztazích, ale u Vah to platí dvojnásob. Většina z nich nedokáže žít sama, Váhy si svá partnerství hlídají a dokážou ztropit skandál a některé Váhy si potrpí na velmi hysterické reakce. A to hlavně, když partner zlobí, anebo když cítí, že je jejich partnerství ohroženo. V tomto případě je lepší se jim klidit z cesty. Takové chování ale způsobí, že se oba partneři neustále přetvařují. Nikdo nikoho nemůžete vlastnit. Existuje právo svobodné volby a to mnozí z nás neumí respektovat v oblasti vztahů zejména. Proto jsou pro nás veškeré rozchody bolestné. Váhy mají dobře vyvinutou intuici, a když někoho z něčeho podezírají, vždy na tom troška pravdy je. Když to však Váhy přehánějí, jejich děti často odcházejí brzy z domova. V měsíci, kdy prožíváme úplněk, nebo novoluní ve znamení Vah, bychom si všichni měli uvědomit, jak jsme na tom s důvěrou v partnerském, nebo pracovním vztahu, nebo jak jsme na tom se vztahy v rodině.

Zdraví ve znamení Vah
Energie Vah je velmi lehoučká a velmi vzdušná. K energii Vah se vztahují tyto orgány: ledviny, močový měchýř, pánev, žlučník, kůže. Když je úplněk, anebo novoluní ve znamení Vah, je důležité se v těchto dnech věnovat stravě a zařadit jídelníček bohatý na ovoce a zeleninu. V tyto dny tělo lépe vstřebává vitaminy a živiny, a když je ubývající měsíc, tak je to nejvhodnější období tělo zdravě vyživovat. Je ale pravda, že právě pod vlivem těchto energií, mají lidé zvýšenou chuť na sladké a tendence více konzumovat. Je vhodné věnovat se hlavně vztahům, ale důležitá rozhodnutí si nechat na jindy, spíše hodnotit, zvažovat. Pitný režim a čistá voda by měly být pod dohledem, protože v těchto dnech máme větší žízeň. Platí to bohužel, ale i pro toho, kdo má rád alkohol a musí se v těchto dnech více hlídat. Pijte bylinkové čaje a to hlavně těch čajů, které blahodárně působí na ledviny. Hluchavka bílá, heřmánek, smetánka, přeslička rolní, čapí nůsek, třezalka, měsíček, šalvěj, kontryhel, jitrocel, kopřiva. Jestliže máte rádi mléko a mléčné výrobky, pamatujte si, že po 19 hodině už byste je konzumovat neměli. A ve dnech, kdy vládne energie Vah, to platí dvojnásob. Když totiž zatěžujete své ledviny, zdají se vám potom těžké sny.