Luna a novoluní v Beranu

Živlem Berana je oheň, zde znamená vzrůst energie vůle, která je spojena s odvahou planety Mars. Je to znamení počátků a tvořivosti. Období Měsíce v Beranu je ovlivněno přívalem impulzivní energie, které mohou vést až k neuváženým rozhodnutím. Všichni máme sklony být netrpěliví a snadno vznětliví.

Beran ovlivňuje hlavu, mozek, obličej a životní sílu. Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře.

Úplněk v Beranu vyvolává silnou vůli prosadit se, bez ohledu na překážky.

Je-li úplněk v Beranu, je příhodný čas k dosažení rychlého úspěchu při nových aktivitách. V tuto dobu je vhodné se věnovat novým projektům, energie a nadšení bude v tuto dobu vaším hnacím motorem a pozitivní výsledky se dostaví velmi brzy. Nebojte se i radikálnějších změn ve vašem životě, šance na úspěch je velmi vysoká.

Úplněk v Beranu také ovlivňuje sportovní výkony a chuť soutěžit, která bude intenzivnější než obvykle. Pozor si dejte hlavně na své jednání s ostatními, neboť budete mít sklony k sobeckosti a bezohlednosti. Takové jednání by se vám nemuselo vyplatit.

Energie Berana je o samostatnosti, aktivitě, pracovním nasazení a rychlých reakcích.

Samostatnost
Každý člověk by se měl v dnešním světě naučit být samostatný. Samostatně se rozhodovat a nespoléhat se neustále na druhé lidi. To se totiž nevyplácí. Potřebujete-li něco ve svém životě rozhodnout, nebo vyřešit, tak si pamatujte, že rozhodnout a pomoci si můžete jen vy sami. Můžete si vyslechnout rady druhých, ale vždy se musíte nakonec rozhodnout stejně sami. Ne, do čeho vás tlačí ostatní. Naučte se vnímat a poslouchat svou intuici, své vnitřní JÁ a rozhodovat se sami za sebe tak, jak to skutečně cítíte.

Aktivita
Být aktivní je v dnešním světě potřebné, měli byste vzít život do svých rukou. Aktivně řešit situace. V životě prožíváme situace a vztahy, které nám vyhovují, na těchto bychom se měli aktivně pracovat. Vztahy, které nám nevyhovují a už nám k ničemu neslouží, bychom měli změnit či dokázat opustit. Nejhorší ze všeho je smířit se s danou situací, která nám nevyhovuje a pak v ní setrvávat. Proto změňte svůj život aktivně, protože to může každý z vás, když se rozhodne, že CHCE.

Pracovní nasazení 

Nebojte se žádné práce. Nebojte se toho, že jste málo schopní. Nepodceňujte se. Vůbec si nepřipouštějte, to co vám říkají ostatní. Nepřipouštějte si, že něco ve vašem životě nejde, všechno jde, když se rozhodnete, že chcete. Je však nutné vědět, CO CHCETE! Mnoho lidí tvrdí, že nemohou najít práci, PROTOŽE. A  těch důvodů mohou mít nespočet, jenže takovýmto přístupem a myšlením si práci, která by je bavila a zároveň uživila, právě sami blokují, ale již na vědomé úrovni.

Rychlé reakce

Dnešní doba vyžaduje pružné reagování a rozhodování. Snažte se to naučit a především ti z vás, kteří se řídí heslem“Co se vleče, neuteče“. Rozhodně se nejedná o spěch jako takový, ale o vaše rozhodovací schopnosti. Vždycky se snažte vyhodnotit danou situaci z hlediska Ano – Ne, pokud NEVÍTE, pak váháte, a tedy pochybujete sami o sobě, tak se můžete rozhodnout špatně.

Přistupujte aktivně ke svému zdraví.

Energie Berana odpovídá hlavě, včetně uší a úst, také oblasti zubů a nosu. Pod vlivem těchto energií byste si měli uvědomit, jak jste na tom s upřímností, aktivitou, vůlí, svobodou, sobectvím, útočností, přepracováním, lpěním a zejména sledujte sami sebe a své okolí, co vám zrcadlí. Pokud nemáte sami něco zpracované, pak se mohou objevit zdravotní příznaky jako nemoci krku, nosohltanu, ušní šelest, nedoslýchavost, tlak v uších, bolest ucha, bolesti hlavy, migréna, nervozita, stres, poruchy spánku a bolest zubů.    Tyto dny jsou vhodné k procházkám v přírodě nebo v parku, také k různým dechovým cvičením, inhalování a pročišťování dýchacích cest. Pracovat bychom měli na posilování svého imunitního systému. Hlídejte si však vyváženost práce a odpočinku.