Úvaha o penězích

Většina z nás si plete bohatství s penězi. Nicméně, když vezmeme v úvahu všechno, v čem jsme opravdu bohatí a když se rozhodneme nezištně to sdílet s ostatními, brzy zjistíme, že získáme to, co jsme považovali za bohatství, tedy peníze.

Když přemýšlíme o penězích, domníváme se, že je to energie, která je mimo realitu vesmíru. Ve vesmíru však neexistuje nic, co by nebylo jeho součástí. Jakmile si uvědomíme, že i peníze jsou součástí vesmíru, náš postoj k penězům se změní.

Takže když se snažíme najít správné živobytí, nesmíme hledat něco, co bychom mohli dělat, ale musíme hledat něco, čím bychom mohli být. Musíme být ve spojení s tou částí našeho já, která ví, čím opravdu jsme. Proto hledejte ve svém nitru. Co jsem, když se cítím naplněn?Co jsem, když se cítím dobře?

Také jsem dlouho hledala, nemyslím tím hlavní zaměstnání, které mě naplňuje, ale finančně je to spíše o pomoci jiným. Své povolání miluji, vystudovala jsem to, co jsem chtěla a také v tomto oboru pracuji celý život. Nicméně se moje životní cesta ubírala jiným směrem a to duchovním. V momentě, kdy se svému koníčku začínáte věnovat naplno, ztrácíte soukromí, je to vaše vynaložené úsilí, vaše schopnosti, vaše energie.....ano můžete pro někoho učinit věštbu zdarma, když to tak cítíte......Je to práce jako každá jiná. Nikdo z nás nechodí do zaměstnání zadarmo a nedělá ani přesčasy zadarmo....Je to energie příjmu a výdeje a ty musí být v rovnováze, aby vše fungovalo, jak má, dle zákonů vesmíru. Setkala jsem se i s názory lidí, že moje schopnosti jsou darem od Boha a proto bych za tuto službu neměla brát peníze, že bych mohla o své schopnosti přijít. Myslím si, že pokud člověk vykonává jakoukoliv práci s láskou a pro dobrou věc všech, nezneužije svých schopností, nemůže o tento dar přijít jen díky tomu, že si za odvedenou práci nechá zaplatit.

Možná existuje nějaká úroveň bytí, která vám ukáže podstatu toho, co je ve vás krásného.

Jedině tak nacházíme to, co máme dělat. "Naše činnost musí vycházet z našeho bytí , nikoli naše bytí z naší činnosti." (N. D. Walsch)

Mnoho lidí si myslí, že peníze jsou špatné. Mnoho lidi to ma zakódováno ve svém podvědomí. Když se jich zeptáte, zda považují peníze za něco špatného, odpoví vám: Ne, peníze jsou dobré. Přitom se ale chovají tak, jako by peníze byly špatné.

Musíme chápat, že peníze jsou formou životní energie, zatím ještě stále mocnou formou energie. Nikoli samy o sobě, ale proto, že jsme jim tu moc dali sami. Zároveň je odsuzujeme. To je zajímavý rozpor.

Jak se tedy spřátelit s penězi? Představte si, že vám peníze daroval vesmír, abyste mohli dělat dobré věci pro sebe i pro druhé.(N. D. Walsch)

Pochopitelně nesmíme peníze zneužívat v negativní prospěch. Přijdeme pak o ně dříve či později. Karma i tady funguje velice spolehlivě. 

Dávat s láskou se netýká jen peněz, ale i nezištné pomoci.

“Nikdo však nedělá nic, co dělat nechce. Děláme jen to, co dělat chceme, protože očekáváme určité výsledky. Teprve později říkáme, že jsme nemohli dělat nic jiného a snažíme se přesvědčit sami sebe, že jsme učinili špatné rozhodnutí. Nikdo nedělá nic, co nechce." (N. D. Walch)

Je to jen v našem programu, který jsme si nastavili ve své hlavě.

Vše je o energii, kterou vysíláme. Tak vysílejte s rozumem, jelikož se v letošním roce zúčtování vše co vysíláte vrací.