Partnerské vztahy 2

 

Člověk v tom druhém vždy hledá to, co nemá v sobě. Své protiklady a neodhalené a nezpracované stránky své osobnosti. Proto jsme tolik tím druhým přitahováni. Jenže v současnosti je to o tom, uvědomit si, že vše máme najít sami v sobě. Není třeba hledat v druhých.

Mužům byla dána do vínku agresivita a rozum. Ženám naopak cit. Abychom si v partnerství rozuměli, musíme se naučit obě tyto složky najít v sobě.

Rovnocenný partnerský vztah je o sjednocení rozumu i citu jak v ženě, tak i v muži.

Láska je o tom, věřit sám sobě. Být si jistý tím, co dělám a mít stále větší pocit sounáležitosti se vším okolo sebe. Nebát se říkat co si myslím, cítím, co mám rád/a. Nebát se změn a umět si tvořit svět podle svých představ.

Je třeba rozlišovat zamilovanost, protože ta je pomíjivá. Skutečná láska ne. Takže neexistuje nic stálého. Vše musíme hledat v sobě. Přichází doba, kdy jsou na první místo ve vztahu kladeny city a pak následuje teprve sex. Hledáme více porozumění a to, abychom se cítili s tím druhým dobře. Sex jako pud začneme stále více zaměňovat za tantrickou lásku. Ta povede k zachování věrnosti, ale už jen ne z nutnosti, povinnosti nebo pudu, nýbrž proto, že tento krásný zážitek nechci sdílet s nikým jiným, než se svým partnerem nebo partnerkou. Energie v nás pak budou čisté.

Jde o naplnění našeho nitra. Nejde jen o sex a jeho samotný akt, ale jde o lásku a předávání energií, vyšší propojení a v tom je ten rozdíl. Proto je třeba vnímat city a nejenom pudy. Více poslouchat naši duši. Tato cesta není lehká a někteří z vás, než to pochopí, projdou mnoha zklamáními v partnerských vztazích. Ovšem tyto zkušenosti z vás budou formovat jiného člověka a budou vás nabádat ke změně vašeho chování v partnerských vztazích. Je to jen o vás, jakou cestou se vydáte. Pokud skutečně někoho nemilujete, nemáte potřebu sexu.

V dnešní době si většina z nás uvědomuje, že model partnerských vztahů, který jsme si za minulá léta vytvořili, nefunguje. Hledáme k sobě někoho, kdo nás naplní láskou a ta láska se časem vytrácí. Přetrváváme v nefunkčních partnerských vztazích, protože se bojíme být sami. To je jen projev méněcennosti.

Partnerské vztahy jsou v dnešní době vystaveny velkým zkouškám citu. Všichni se učíme cítit, tedy milovat od srdce. Partnerské vztahy budou prodělávat velká nedorozumění a utrpení. Vydrží pouze vztahy, které jsou od srdce, se skutečným citem, ty obstojí. Vztahy z rozumu se hroutí, budou se rozpadat a nátlak neustojí. Ale velká láska, ta překoná všechny nástrahy života. Partnerské vztahy se budou čistit a vyvíjet ještě několik let. Je to proces dlouhodobý. Pokud se nám podaří být přirozenými ve všem, nemusíme mít strach z názoru druhého. Je to o tom, naučit se ctít své pocity a nenechat se vydírat pocity toho druhého. Každý z nás je zodpovědný sám za sebe. Tak dosáhneme rovnocennosti. Ve vztahu je důležitá volnost a svobodná volba. Vše je o komunikaci a vzájemné důvěře.

Každý dobrý vztah musí stát na důvěře, a pokud důvěra ve vztahu není, nemá ani vztah pevné základy.

Přeji vám všem, ať najdete skutečnou lásku v sobě, potom nic nebrání tomu, abyste potkali duchovního partnera a s ním prožili život, který za to stojí. Skutečné vnitřní naplnění a splynutí duší. S láskou a úctou pro všechny Soňa Sofi.