Luna a novoluní ve Střelci

Energie znamení Střelce je jednou měsíčně na dva až tři dny aktivována procházejícím Měsícem. Živlem Střelce je oheň, zde znamená vzrůst energie vůle, která je spojena s moudrostí Jupitera. Je to znamení expanzivní a nespoutané povahy. Období Měsíce ve Střelci je charakteristické bezstarostností, pozitivní energií a optimismem. Všichni zatouží po nových poznatcích a zkušenostech. Klíčové slovo je „svoboda", klíčová myšlenka „zřím".

Střelec ovlivňuje stehna, boky, křížovou kost a pohyblivost. Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře.

Úplněk ve Střelci vyvolává touhu po cestách. 

Hledání smyslu lidského života, hledání cíle.

Energie střelce je ohnivá. Střelcům vládne Jupiter. Jupiter je planeta rozmachu a štěstí. A tak všechno, co se týká této energie, je o rozmachu, rozjezdu, rozvinutí, zvětšení. Střelecké energie jsou vesmírné energie. Pod vlivem těchto vlivů, je potřeba se zamyslet nad tím, co je smyslem lidského života. Když je úplněk anebo novoluní ve znamení Střelce, je dobré si udělat rituál a popřemýšlet nad tím, jaký je smysl našeho života. Proč jsme tady a čím bychom svůj život chtěli naplnit. V tomto období většina z nás touží najít odpovědi na své otázky. Hledá pravdu a touží poznat nové a neprobádané věci, místa a občas také nové vztahy. Pod vlivem těchto energií je vhodné vytvořit si nové cíle, naplánovat nové cesty a projekty. Můžeme hledat v životě nové cesty i cíle. V tomto období se většina lidí cítí optimisticky a jsou nabití energií. A kdo to tak nemá, měl by se vážně zamyslet, proč tomu tak je. Je to také období, ve kterém se člověk může postavit do čela nějakého projektu, nebo do čela nějaké skupiny lidí. Život je učební látka, neustále se učíme a rozvíjíme. Jen tak můžeme udržet krok s dobou, která je velmi rychlá. Pod vlivem energií Střelce jsou lidé přátelštější, svobodnější, mají lepší nápady. Jsou optimističtější a bezstarostnější.
Když vládnou tyto energie, je vhodné si udělat rituál na dosažení dlouhodobých a velkých cílů.

Cestování, poznávaní dálek

Když je úplněk, nebo novoluní ve znamení Střelce, mají lidé větší touhu cestovat, nebo o cestách alespoň snít. Pod vlivem střeleckých energií lidé cestují, plánují cesty a rádi poznávají cizí kraje. Samozřejmě, že lidé cestují během celého roku, ale pod vlivem těchto energií je to nejvhodnější období pro plánování cest a cestování. Často se také stává, že dochází k intenzivnějšímu propojení s někým, kdo je v cizině. Také cizí jazyky se v tomto období lépe učí a témata, která se dějí v zahraničí, nás více zajímají. Proto, když je úplněk, ve znamení Střelce, tak je vhodné si dělat rituál na cesty, zahraniční cesty, na zahraniční studium.

Práce, velké cíle, publikační činnost

Když probíhá úplněk ve znamení Střelce, mají lidé schopnosti dělat více věcí najednou. Je to zajímavé období, jakoby se více dařilo. Vyjde více projektů, v práci se toho více udělá. Lidé jsou pohyblivější, akčnější, veselejší, pozitivnější, jsou schopni udělat více úkolů najednou. A jsou připraveni vytyčit si další životní cíle, je to období, ve kterém lidé lépe vidí. Nemyslí se tím jen zrak, ale také to, co se kolem nich děje. Všímají si více věcí, a mají více nápadů. Pod vlivem těchto energií, jsou lidé schopni rychle se přizpůsobovat i složitým situacím. A protože jde o období rozmachu, udělá se více práce a stanovují se větší cíle. Pozor však na tendence soustředit se na velké věci a přehlížet maličkosti. Pod vlivem těchto energií, je vhodné také psát, publikovat, přednášet, učit a hlásit se na školu, anebo si dělat studijní plány. Vzdělávání je v životě sice důležité, ale záleží na vás, jak se umíte v životě pohybovat a jakou máte přirozenou inteligenci, nikoliv na tom, kolik máte titulů a doktorátů. Přirozená inteligence je umění reagovat na život a na dobu. A v dnešní době  internetu a knih se lidé mohou vzdělávat i sami. Pod vlivem těchto energií se daří spisovatelům, vydavatelům, nakladatelům. Daří se učitelům, přednášejícím i různým vzdělávacím kurzům a seminářům. Pozor si však dejte na zneužívání internetu a sociálních sítí.

Láska a partnerské vztahy

Když je úplněk, nebo novoluní ve znamení Střelce jsou energie jiskřivé, veselé a přejí vztahům. V tomto čase je možné nejen navazovat nové vztahy, ale je to období, které přináší i ve vztazích bláznivé a neuvěřitelné situace. Dobře se rozvíjejí mezinárodní vztahy. Objevuje se láska, která nezná hranice, spolupráce, která nezná hranice. Pod vlivem těchto energií se lidé cítí volní. A nedají se omezovat v žádné oblasti. A tedy ani v lásce. A tak se partneři chovají svobodněji, volněji, vznikají vztahy, nebo kamarádství v cizině, pracovní partnerství v cizině. A kdo chce taková partnerství uzavřít, měl by se orientovat na období, které je pod nadvládou střeleckých energií. V těchto dnech jsou lidé aktivní i v oblasti erotiky. A mají bláznivé nápady. A tak, kdo si chce okořenit svůj vztah, nějakou bláznivou a originální aktivitou, měl by to udělat právě, když vládne Střelec. Když je úplněk, či novoluní ve znamení Střelce je vhodné si dělat rituály na vztahy na dálku. Vztahy v cizině a vztahy s cizincem, práce v cizině, cesty do ciziny, vzdělávání, publikování.

Zdraví pod energiemi Střelce

Pod vlivem těchto energií je potřeba si dávat pozor na játra, slinivku, slezinu, žlučník. Střelecké energie působí, na prodlouženou míchu a stehna a žilní oběh. Končetiny to je část těla, které bychom v těchto dnech měli věnovat pozornost. Při sportování je potřeba se hlídat, aby nedocházelo k úrazům končetin. Natažené svaly, šlachy, stehenní svaly. Lidé mají větší touhu jít se projít do přírody, procházky jsou velmi zdravé. Pod vlivem těchto energií máme větší žízeň. Pitný režim je ale důležitý v každém období. Protože jsou lidé pod vlivem těchto energií lehkomyslnější a bláznivější, tak je potřeba si dávat pozor na drobná poranění. Kdo chce něco udělat pro své zdraví, je vhodné v těchto dnech jít na masáže.

Střelecké energie nás mohou podpořit v rituálech na rozpínání, hojnost, štědrost, víru, soucit i dobročinnost. Pozor si však dejme na vyhýbání se svým závazkům. To by se nám nemuselo vyplatit.