Luna a novoluní ve Lvu

Živlem Lva je oheň. Toto znamení je spojováno se Sluncem. Jde tedy o nás samotné a objevování sebe samých, vlastního já a jedinečnosti – naší čestnosti, důstojnosti, hrdosti, publicitě, vřelosti, loajalitě, velkorysosti a velkomyslnosti, ale také domýšlivosti, pýchy a povýšenosti. Tento úplněk se ponese v duchu romantiky, náklonnosti, uznání a obdivu. Zaznamenat můžeme potřebu být středem pozornosti, která může vyústit až v přehnané projevy. Naše pocity mohou být dramatizovány. Zatoužit můžeme po uznání, docenění a pozornosti. Projevit se může i silná touha být v něčem nejlepší. Pozor si však budeme muset dát na vychloubačnost, přehnanou soutěživost a sebestřednost. Tato fáze je vhodná pro romantické chvíle, vyznání lásky, večírky a návštěvy kulturních akcí, především divadel a muzikálů. Je to také příznivá konstelace pro veřejné vystupování, hraní a kreativní činnosti.  

Luna ve Lvu přináší vřelost, otevřenost v citech, touhu po potlesku a obdivu, štědrost, lásku k dětem, schopnost hrát si. Řešit můžete partnerské vztahy a to jestli a jak v nich pokračovat dále, potomstvo, tvoření, kreativitu vlastní naplnění spojené s koníčky, zájmy anebo profesí. Můžete ukončit a uzavřít nebo se dohodnout ohledně partnerských dohod a smluv či různých ujednání. Můžete ukončit nefunkční partnerský vztah, ale také najít v tuto dobu skvělého partnera.

Máte-li finanční problémy, je úplněk ve Lvu příhodnou dobou pro získání potřebného obnosu peněz na konkrétní přání. Nebude vám chybět síla, vytrvalost, odvaha a sebedůvěra. Přidá-li se správná motivace, která bude hnacím motorem, budete na nejlepší cestě k úspěchu. Úplněk ve Lvu probouzí sílu a dravost k čemukoliv, po čem už dlouho toužíte a co se vám doteď příliš nedařilo získat. Nese se ve znamení mužnosti, vůdcovství a majestátní síly. Je třeba této plodné energie umět správně využít.

Astrologie přiřazuje znamení Lva srdce, krevní oběh a solar plexus, páteř a horní část zad. Pokud jste se narodili ve znamení Lva, máte v tomto znamení sami Lunu nebo více planet, pak se dá očekávat, že tyto oblasti těla budou náchylnější k onemocnění. Vyhněte se v těchto dnech všemu, co by mohlo zatěžovat váš krevní oběh a srdce - namáhavé práci nebo náročné fyzické aktivitě. Nepodstupujte chirurgické zákroky srdce a krevního oběhu. Dny, kdy je Luna ve znamení Lva, jsou vhodné pro návštěvu kadeřníka. Vaše vlasy budou po zastřižení silnější.