Luna a novoluní v Kozorohu

Živlem Kozoroha je země a zde znamená stabilitu, která je spojena se střízlivostí planety Saurn. Je to znamení realistické, jemuž vládne zdravý rozum. Období je charakteristické opatrností a smyslem pro povinnost. Všichni mají sklon dívat se na věci z té horší stránky.

Úplněk v Kozorohu přeje úspěchu v pracovních záležitostech a měli by ho využít i lidé nerozhodní a přehnaně skromní, aby si upevnili své současné pozice, pokud o to stojí. Nebude nám chybět sebedůvěra, pádné argumenty a rozhodnost. Úplněk v Kozorohu se také nese ve znamení životní stability, je tedy vhodný čas pro uspořádání konfliktů a jiných problémů, které nám dlouhodobě narušovaly klid. Tento úplněk nás vybízí, ať si více svůj život zorganizujeme a všímáme si i více vztahů v našem okolí. Neměli bychom se nenechat rozptylovat špatnými událostmi a zbytečně tak nepřerušit práci nebo náš životní cíl. Můžeme získat nový pohled na důsledky, které se staly v tomto roce. Jen pozor na strnulost, která může způsobit naše točení se v bludném kruhu. Při tomto úplňku můžeme mít pocit, že vše co děláme, jde ztěžka nebo vůbec a je třeba velké trpělivosti. 
V tomto období se většinou řeší téma peněz, spřízněných osob, okultismu, morálních hodnot anebo naší sexuality. Můžeme být konfrontováni s omezením a životními zkouškami v těchto tématech. Pozor na nepoctivé chování ve svém okolí! Je nutné dát si pozor na své finance, do kterých může zasahovat někdo jiný. Počítejte s různými omezeními v souvislosti s penězi. Dbejte a dodržujte daná pravidla, nepodvádějte, nehledejte únikové falešné cesty a udělejte si jasno v penězích. Jestliže toto nezvládnete, pak můžete pocítit zásah přísného učitele Saturna, který měří všem spravedlivě a zasáhne. Učí nás v tomto období finanční inteligenci a nevyužívat druhé. Nezaplétejte se také s překračováním zákonů a dodržujte pravidla společnosti. Nenechte se vtáhnout mezi lidi, kteří nedodržují zákony, žijí podivným životem anebo na okraji společnosti a ani nevyhledávejte tento typ lidí. Nemuselo by se vám to vyplatit.
Také může přijít určité omezení nebo životní zkouška v oblasti sexu, pozor na sexuální zneužívání nebo využívání. Vyhýbejte se promiskuitě. Pracujte na svém egu, věřte si, opusťte deprese, smutky a závislosti na někom či na něčem a jděte směrem k úspěchu.
Dalším tématem tohoto období je okultismus. Budete se setkávat se situacemi souvisejícími se světem esoteriky a tajemna. Sami nedělejte nic, co nechcete, aby vám dělali jiní lidé, a nelíbí se vám to, proto se nad duchovní oblastí zamyslete a ujasněte si, zda jste na správné životní cestě. Zda máte úmluvu s Ďáblem, či žijete život v souladu s Bohem a čistými energiemi. Rituály provádějte raději sami za sebe, zejména pokud nemáte zkušenosti. Poslední dobou se z rituálů stal ohromný byznys. Každý by měl zvážit, zda vloží svá soukromá data do nějakého hromadného rituálu, protože takové množství energií nikdy nevíte, jak se promíchá a co způsobí. Proto buďte obezřetní a používejte vlastní selský rozum. Nikdo za vás samotné nic neodpracuje, nevyčistí a nezachrání. Každý zodpovídá sám za sebe a svá jednání, rozhodnutí i činy. Každý jednotlivec si musí odžít svou karmu sám, pochopit a zpracovat.
Kozoroh ovlivňuje kostru, kolena, držení těla a pohyb. Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře.
Úplněk v Kozorohu vyvolává snahu dokončit úkoly a resty z minulosti.
Než přistoupíme k rituálu ve znamení Kozoroha, měli bychom mít zvládnuté jeho energie. V našem životě musíme projít energií všech znamení zvířetníku. Ty energie, které sami nemáme, bychom se měli naučit.
Energie Kozoroha - pořádek, systém, řád, vnitřní síla. Je to čas zkoušek a prověrek, proto také v této době vládne planeta Saturn. Toto období s sebou nese větší pracovní nasazení a napjatější i složitější situace. A proto pod vlivem těchto energií z lidí vyzařuje větší vnitřní síla. Jsou odhodlanější, vytrvalejší a pořádnější. Naplánujte si všechny aktivity pečlivě. Je však zapotřebí i vyvinout nějakou aktivitu, protože samo se nic neudělá a ani vám zadarmo nespadne do klína. Bez strategie a plánování vznikne chaos a nemusí se vše vydařit tak, jak jste si předsevzali, proto plánování nepodceňujte. Sny jsou krásné, ale je třeba je žít v realitě. 
Partnerské vztahy, které se řeší pod vlivem energie Kozoroha, jsou komplikovanější, a proto jestli chcete prožívat romantickou lásku, rozhodně si vyberte jiné energie. V těchto dnech mají lidé tendenci vyhýbat se manželskému, nebo trvalému partnerskému životu. Dávají přednost svobodnému chování. Sledují spíše cíle materiální a lásku odsunují až na druhou kolej. Pod vlivem energie Kozoroha jsou lidé smutnější, pochmurnější a depresivnější. Peníze nejsou všechno. Ano jsou k životu nezbytné, protože takto to máme nastavené v naší společnosti. Spousta lidí může být bohatých, slavných, mít velký majetek a topit se v penězích, být na vysokých postech a přesto nemusí být vnitřně šťastní. Neznají lásku, cit, upřímnost, spřízněnou duši. Neumí se radovat ze života, což je ten největší dar od Boha.
Zdraví pod vlivem energií Kozoroha. V těchto dnech bychom si měli dávat pozor na kostru, kolena, kosti, zuby, nehty, kůži. Jsou to dny, které jsou vhodné na veškerou péči o pleť a o kůži. Pokožka nás může upozorňovat na to, že je v našem těle potřeba udělat očistu jednotlivých orgánů. Veškeré mastičky jsou v těchto dnech velmi účinné. Kůže je s lehkostí vstřebává a zpracovává. Vše co si do svého těla pod vlivem těchto energií vpravíme, je řádně zpracováno a využito. Je to období vhodné na masáže, na péči o pohybový aparát. Lidé, kteří mají problémy s páteří, si mohou dělat pod vlivem těchto energií cvičení, která budou velmi účinná. Pohyb, procházky, příroda. Někteří jedinci mohou cítit v těchto dnech zvýšené napětí, anebo pocity skepse. Pod vlivem těchto energií je potřeba zachovat optimistický postoj a myslet pozitivně nestačí. Je třeba změnit myšlení a mít zároveň pod kontrolou své emoce, jinak jsou nám afirmace k ničemu a fungují nárazově. Je vhodné doplnit do svého těla vápník, hořčík, zinek. Hlídat si kolena a klouby. Pohybovat se. Šetřit síly a pečovat o svůj chrup. Země, půda, příroda, vzduch jsou léčivými prvky a v těchto dnech působí svou energií velmi silně. Je potřeba zahřát sebe, zahřát život, rozproudit krev a rozproudit řešení situací, na kterých potřebujeme pracovat. Tyto energie jsou silné, a proto jich využijte správným směrem.