Odcházející iluze

ODCHÁZEJÍCÍ ILUZE ANEB JAK SE NEZBLÁZNIT

 

 

odchazejici-iluze.jpgVšimli jste si kolik se kolem vás nebo přímo vám samotným děje „katastrof“? Bouračky, úrazy, velká zadlužení, právnické spory, nemoci, soudní spory, rozvody. Prostě destrukce všeho druhu.Přichází smrt. V tarotu znamená karta smrt -transformaci. Aby něco nového mohlo začít, musí něco starého skončit. Tak jako stromy na podzim opadnou, aby mohly na jaře znovu pučet.

AŽ NA DŘEŇ

Kdo nepochopil doteď, tak na něj dopadají zkoušky stále tvrdší a tvrdší. Už to nepřehlídnete. Už se nevyhnete sami sobě. Pokud vás na nutnou změnu vašeho života neupozorní situace zvenčí, budete podrobeni bolesti. Protože fyzická bolest vás přivede do těla chtě nechtě. Bolest je poslední vzkaz vašeho těla, že takhle už jednat nesmíte. Od toho je tady. Bolest vás přivádí zpět.

A CO MÁM ZMĚNIT?

Všechno! Nahlížení na sebe, na svět, na rodinu, na přátele, pýchu, nenávist, závist, lži, přetvářku, potřebu zalíbit se, manipulaci se sebou i s druhými, lakomství, nezdravé sobectví, utlačování sebe i druhých, neustálá očekávání, potřebu měnit druhé, nechuť měnit sebe, přestat si stěžovat na druhé a přijmout odpovědnost za sebe, své činy, své myšlení a za to, co se děje kolem mě, přestat se neustále vymlouvat na ONI!

STEJNĚ NIKOHO NEMÁME.

Uvědomte si, že jste sami a přestaňte se z toho hroutit. Přijměte svou samotu jako dar
a konečně se snažte zalíbit sami sobě a přijmout sebe jako tu nejlepší společnost na světě. Jste si nejlepším společníkem a parťákem. Ostatní vám stejně jen hrají divadýlko. Přesně takové jaké potřebujete a jaké si za své činy zasloužíte.

LŽETE?

Procházely vám doteď lži? Nevěřím, už jste si sami museli všimnout, jak se vám to pod rukama hroutí. A už si přiznejte, že to není osud a že za ta stále se opakující stejná dramata můžete sami.

Už si přiznejte, že vám tetička z Horní Dolní nedala špatné geny a že to, jaký máte zdravotní stav je jen váš problém a vaše volba.

Už přestaňte fňukat, a buď něco změňte, nebo se s tím smiřte.

PRÁSK!

OSUD NEEXISTUJE! Jsou to jenom kecy, které fungovaly chvíli, abyste se z té pravdy, že si za vše můžete sami, nezhroutili.

INTUICE NEEXISTUJE! Další kec, který měl hlas vašeho ega obléci do líbivé formy. Intuice je jen myšlenka, která se vám splní a vy věříte, že vám byla vnuknuta shora. Neexistuje budoucnost, tak jak by intuice mohla předvídat co se stane. To co se stane je jen důsledek vaší reakce v přítomnosti.

ŽÁDNÉ NEBE NENÍ! To nebe si vytváříte ve svém srdci a s tím nebem chodíte všude po Vesmíru. Vy nemáte stejné nebe jako váš soused. Ten má svoje. Zapomeňte na dobré bytosti, které se o vás jednou na obláčku postarají. Dokud si to nebe nevytvoříte tady na Zemi,  stejně se žádného nedočkáte.

NENÍ ŽÁDNÝ CÍL! Ikdyž se vám to nezdá. Protože s šátkem na očích stojíte v místnosti plné pokladu a hledáte poklad a vidíte jen tmu. Je to jako když miminko v bříšku hledá maminku
a neví, co to maminka je. Jen ví, že po ní touží a netuší, že je v ní.

Je jen PRÁZDNO. A z toho prázdna se zrodí nesmírná inteligence, která tu celou dobu je, jen ji přes ty všechny hlasy nestačíme slyšet. Už jsme všichni osvícení. Jsme lampa pod závojem. To že máme občas nějaké svaté vhledy, není známka žádného posunu ani pokroku. Jen je poodkryto to, co už dávno v sobě máte.

Nevím jak vy, ale je to trochu deprimující. Ono když praskají bubliny, je to pro mě vždycky deprimující. Prokouknutí lži mě vždycky nějak zklame. Než se to změní v euforku, tak si asi popláču, že jsem tupá, že to hraju pořád dokola. Vy ne?

Vendula Kociánová

https://www.vendulakocianova.cz/odchazejici-iluze-aneb-jak-se-nezblaznit/